Hoppa till innehåll

Välkommen till Vägen mot klimatneutral bebyggelse – Effektarenan

Effektarenan är E2B2s mötesplats där man sprider kunskap och de senaste forskningsnyheterna. Detta möte är digitalt och temat är utmaningen med klimatneutral bebyggelse. Vad är det egentligen? Hur kan vi nå dit? Vad finns det för verktyg och lösningar som hjälper oss? Vilka är svårigheterna och vilka är möjligheterna? Anders Persson Innovationsföretagens näringspolitiska chef är en av talarna och kommer att prata om vilken inriktning forskning och innovation behöver ha för att lösa klimatutmaningen.

I E2B2 pågår nästan 150 projekt och flera av dem handlar om tidiga skeden av bygg- eller ombyggnadsprojekt, som är särskilt viktiga för att kunna styra mot minskad klimatbelastning sett över byggnaders livscykel som helhet . Vi får också nya resultat som handlar om klimatberäkningar för renovering och ombyggnad vilket behövs för att kunna ta oss an utmaningen inte bara i nybyggnation utan också i det befintliga beståndet. Och vi får lära oss om de nya styrmedlet om klimatdeklarationer samt verktyg som kan öka renoveringstakten för stadsdelar och större områden.

Med utgångspunkt i sektorns planer och framtida behov och med en utblick till några internationella gäster samtalar forskare och branschaktörer tillsammans. Genom nya perspektiv och sammanhang blir forskningen lättare att använda. Vi hoppas att du som deltar både ska bli inspirerad och lära dig ny kunskap som du har nytta av.

Webbinarium den 30 november, klockan 9.00-11.45

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle
Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}