Hoppa till innehåll

Innovationsföretagen har anställt Joakim Bourelius som ny näringspolitisk expert. Han kommer att vara en viktig kraft i arbetet med att stärka den kunskapsintensiva tjänstesektorns utveckling.

Innovationsföretagen stärker nu det näringspolitiska arbetet ytterligare genom att rekrytera Joakim Bourelius som näringspolitisk expert. Joakim kommer att arbeta inom den näringspolitiska enheten på Innovationsföretagen och hans främsta fokus kommer att ligga på kompetensförsörjningsfrågor.

Joakim kommer senast från tjänsten som sakkunnig åt tidigare statsministern Stefan Löfven och innan det sakkunnig åt närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

– Innovationsföretagens medlemmar är blodomloppet i svenskt näringsliv och avgörande för att vi ska klara av de utmaningar som vi nu står inför som land. Jag är glad för denna möjlighet att få fortsätta jobba med att stärka Sveriges konkurrenskraft, säger Joakim Bourelius.

De kunskapsintensiva ingenjörs- och arkitektbranscherna är inne i en mycket expansiv fas med stark efterfrågan. Det finns en ständigt växande efterfrågan på medlemsföretagens kunskap och tjänster för att klara strukturomvandling och samhällsutmaningar. Däribland klimatomställning, digital transformation, hållbar produktion samt att internationellt leda den tekniska utvecklingen. 

En av de största utmaningarna för att klara detta är Sveriges förmåga att attrahera internationell kompetens och akademins förutsättningar att leverera relevant utbildning är helt avgörande.

– Rekryteringen av Joakim Bourelius är ett viktigt steg i att ännu bättre kunna bidra till den kunskapsintensiva tjänstesektorns utveckling. Med hans gedigna erfarenhet och kunskap kring det politiska systemet och näringspolitik med ett tydligt fokus på kompetensförsörjning, klimatfrågor samt forskning- och innovationspolitik stärker vi ytterligare vår förmåga att skapa värde för våra medlemsföretag, säger Anders Persson näringspolitisk chef Innovationsföretagen.     

Joakim börjar sin anställning i juni 2022.

För Frågor kontakta: Anders Persson, Näringspolitisk chef Innovationsföretagen,070-509 69 17, anders.persson@innovationsforetagen.se