Hoppa till innehåll

Anders Persson ny chef för strategisk utveckling och internationella frågor på Innovations­företagen

Anders Persson blir ny chef för strategisk utveckling och internationella frågor på Innovationsföretagen. Han har mångårig erfarenhet av både affärs- och organisationsutveckling och kommer närmast från rollen som näringspolitisk chef på Innovationsföretagen.

Teknisk utveckling och konkurrens ökar snabbt inom kunskapsintensiva tjänsteföretag. Klimatomställning, ökad digitalisering, AI och internationell konkurrens utgör betydande utmaningar för Innovationssektorn. I denna omställning ser Innovationsföretagen behovet av att stärka sitt arbete med att stötta företagens strategiska arbete, utveckla strategiska samarbeten och att stärka det internationella påverkansarbetet.

– Innovationssektorn genomgår strukturella förändringar och företagens arbetssätt och möjligheter att bygga strukturkapital och strukturellt kunnande utmanas. Jag ser fram emot att få bidra till våra medlemsföretags strategiska arbete både från ett nationellt och internationellt perspektiv, säger Anders Persson.

Anders har mångårig erfarenhet av både affärs- och organisationsutveckling med brett kontaktnät både nationellt och internationellt i politik och i näringsliv.

– I en osäker och snabbt föränderlig omvärld blir strategiska vägval och internationella perspektiv allt viktigare. Anders kommer få en nyckelroll i att driva och utveckla detta viktiga arbete vidare tillsammans med våra medlemsföretag, säger Elin Lydahl förbundsdirektör Innovationsföretagen.

Anders nya roll gäller från och med 1 jan 2024.