Hoppa till innehåll

I år syns Innovationsföretagen på fler arenor än någonsin. Kanske kommer vi till en festival nära dig?

I år är vi på Innovationsföretagen synligare än någonsin. I samband med vårt namnbyte har vi redan åkt både norrut, söderut, västerut och … ja, kanske inte så mycket österut, i ärlighetens namn.

Nu i sommar är det festivalernas tur: först Järvaveckan, där vi var förra veckan. Om någon dryg vecka bara är det dags för Almedalen, festivalernas festival.

Och efter semestern syns vi på Pride-festivalen för första gången.

Ett viktigt skäl för oss att delta på dessa aktiviteter är att visa på vårt samhällsengagemang. Våra medlemmar är inte bara en viktig del av näringslivet. Vi formar dessutom framtidens samhällen med våra designlösningar.

För oss blir det extra viktigt att dela med oss av vår kunskap om den framtida utvecklingen, men också att lyssna och lära av vår omvärld, av medborgare, av politiker och av civilsamhällets olika aktörer.

På Järvaveckan var fokus möjligheterna och utmaningarna i miljonprogrammen, såsom Rinkeby och Tensta.

På Pride är det snarare allas lika värde, oavsett vem man älskar, som står i fokus.

På ett sätt väldigt olika perspektiv, men också väldigt lika.

Vi på Innovationsföretagen har varken tid eller resurser att vara huvudnumret på dessa festivaler. Men vi är med glädje delaktiga genom att vara med på ett hörn.

I år handlar det om att lära, lyssna och i liten skala bidra med vårt perspektiv.

Men tids nog kommer vi att göra skillnad på riktigt. Precis som det ska vara.

*

I helgen är jag på bröllopsfirande på avlägsen ort. Och jag har passat på att ta lite extra ledigt några dagar innan, för att ladda batterierna. Välbehövligt.

Hoppas ni alla får ett fint midsommarfirande.

/magnus