Hoppa till innehåll
I Innovationsföretagens senaste innovationscase presenteras COWIs flytande vindkraft. Vindkraften i Skandinavien fortsätter att expandera i rekordfart. Med turbiner både på land och ute till havs står vindkraften idag för hela 17 procent av Sveriges elproduktion. Nya metoder och tekniker utvecklas för att göra energikällan mer hållbar, effektiv och samtidigt mindre skadlig för lokala ekosystem. Flytande vindkraft, utan fast förankring i botten, möjliggör produktion av havsbaserad vindkraft på djupare vatten och på ett betydligt mer effektivt sätt. Konsult­företaget COWI driver samarbetsprojektet EMULF för att påskynda utvecklingen av framtidens kostnadseffektiva flytande vindkraft.

Läs hela caset här.

Innovationscase – Hur våra medlemmar gör skillnad

Innovations­företagens medlemmar driver samhälls­utvecklingen framåt genom innovativa projekt. Med Innovationscase lyfter vi kontinuerligt särskilt spännande och nytänkande case från våra medlems­företag.

Läsa alla case här.